Umjetnički trio Kao da je još uvijek neko u šumi

Povodom 26. izdanja programa #ModulMemorije organizovanog u sklopu MESS festivala, Cultura i Conflicte u saradnji sa Udruženjem “Zaboravljena djeca rata”, Udruženjem Žene Žrtve rata i Fondacijom lokalne demokratije, predstavljen je zajednički projekat pod nazivom “Kao da je neko još u šumi”.

U protekloj godini, u Narodnom pozorištu Sarajevo imali priliku pogledati predstavu “There's still someone in the woods – Kao da je neko još uvijek u šumi” u produkciji naših prijatelja i partnera iz Katalonije Cultura i Conflicte .

„Kao da je neko još uvijek u šumi” sačinjen je u potpunosti od stvarnih svjedočanstava, svojevrsne autofikcije u kojoj stvarne osobe izlaze pred nas zaštićene isključivo glumčevim tijelom, filmskim ekranom ili izložbenim platnom. Svjedočanstva je u tekst uobličila dramaturginja Anna Maria Ricart Codina, a predstavu je režirao Joan Arqué Solà. Glumačku ekipu predvodi Ariadna Gil, te Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Pep Pascual i Erol Ileri. Autor fotografija je Oriol Casanovas Puigjané.

Nakon Sarajeva, izložba, predstava i film „Kao da je još uvijek neko u šumi“, predstavljeni su u Zagrebačkom kazalištu mladih Zagreb, zatim u Ljubljani, te u Loret de Maru. Loret de Mar samo je jedna od pokrajina gdje je umjetnički trio bio prikazan.