PRAVNI OKVIR

Pravni okvir iz oblasti ljudskih prava sa posebnim fokusom na procese tranzicijske pravde u svrhu zagovaračke kampanje za zakonsku prepoznatljivost djece rođene kao posljedica ratnog seksualnog nasilja na prostorima Bosne i Hercegovine.

UMJETNIČKI PROGRAM

Kroz kulturne programe: izložbe i predstave koristimo umjetnost kao metodološki alat kako bismo se približili svakom pojedincu. Umjetnost je naš kreativni način komunikacije o temi „djece rođene zbog rata“ prema svima vama.

EDUKATIVNI PROGRAM

Udruženje Zaboravljena djeca rata u saradnji sa srodnim organizacijama organizuje edukativne programe za mlade u sklopu kojih možete pronaći predavanja, radionice, panel diskusije, konferencije u svrhu izgradnje kapaciteta i osnaživanja mladih na području Balkana.

PROJEKTI

Udruženje „Zaboravljena djeca rata“ kroz omladinske, umjetničke, zagovaračke i lobističke projekte radi na društvenoj i pravnoj prepoznatljivosti „djece rođene zbog rata“ u cilju ostvarivanja prava i potreba ove kategorije, a sa misijom podizanja svijesti društva bez stigme i diskriminacije.

MEDIJI I FILMOVI

Umjetnost je najplemenitije sredstvo u borbi protiv besmisla. Kroz filmove i medije otvaramo i problematiziramo mnoga krupna etička i humanistička pitanja, na taj način prekidamo šutnju o stravičnim zločinima dvadesetog stoljeća.

Zadnje Novosti

Ekonomsko osnaživanje žena – radionica u Bihaću

Održana radionica u Bihaću o ekonomskom osnaživanju žena. Jasmina, učesnica programa POKRET 1325, jedna od predavačica.

Premijera filma “Pokret 1325”

Premijera filma “POKRET 1325” i panel diskusija sa ekspertkinjama i učesnicama istoimenog programa.

BREAKING FREE u Ravenni

Otvorena izložba “BREAKING FREE” sa elementom žive biblioteke u Ravenni, Italija. Organizovana i panel diskusija o potrebama i vidljivosti djece rođene zbog rata u BIH.