Udruženje “Zaboravljena djeca rata” je dobitnik prve regionalne nagrade Hrabri iskoraci 2020: Jelena Šantić

U septembru 2021 godine, nagrada je uručena Ajni Jusić kao predstavnici i predsjednici i timu Udruženja “Zaboravljena djeca rata”.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su podržali borbu za sve žene i majke koje su preživjele ratne zločine. Zahvaljujemo se pokojnoj Džejni Bajramović bez koje sve ovo ne bi bilo moguće.

Zahvaljujemo se Fondaciji Cure/CURE Foundation kao i Fondaciji Jelena Šantić na podršci u borbi. Zahvaljujemo se i partneru Almonem Sakher i glumcima iz Tuzle koji su bili dio izložbe “Breaking free”. Nagrada pripada svima nama, svim majkma, borkinjama i junakinjama koje nikada neće biti same i zaboravljene.

“Nagradu smo dobili zahvaljujući uloženim zajedničkim snagama i vjerovanjima u izgradnju bolje budućnosti. Tokom našega rada kreirali smo izložbu Breaking Free koja prikazuje živote žena preživjelih ratno silovanje, djece rođene zbog rata i njihovih majki. Upravo ova izložba, bila je motivacija da se naše Udruženje nominuje za nagradu. Hvala svima koji su vjerovali i još uvijek vjeruju u naš rad, jer svaki naš potez, potez je izgradnje ravnpravnijih uslova za život svih nas.” navodi Ajna Jusić.

Hvala Trag fondacija  na sjajnoj nominaciji za nagradu.